alphazoo-miert-hanyhat-a-macska

Miért hánynak a macskák?

Akinek van macskája, annak nem újdonság, hogy a macskák alkalmanként szoktak hányni. Sokszor ez nem jelez semmilyen betegséget, teljesen normális jelenség. A cicák ugyanis ahogy

szaporito-vagy-tenyeszto-kiskutya-anyukaval

Szaporító vagy tenyésztő? Így ismerd fel!

A kutyák szaporítása és tenyésztése között óriási különbség van, a leendő gazdik azonban nem mindig vannak tisztában ennek jelentőségével. Bár mindkét tevékenység eredménye egy új alom megszületése, a kettő között óriási az eltérés. Többek között kutyánk élete, egészsége és jóléte múlhat rajta.

nyuszi és tengerimalac

Kisállatok a szabadban – ketrec után irány a kert!

Az első és legfontosabb szabály, hogy ha hosszabb időre teszel ki egy kisemlőst a kertbe, zárt kifutóban kell elhelyezni. A nyuszik, hörcsögök és tengerimalacok kevésbé képesek megvédeni magukat a ragadozókkal szemben, mint vadon élő őseik.

jol nevelt kutya tanítás- kiemelt kép

A jól nevelt kutya. Így tanítsd meg az alapvető vezényszavakat!

Ahhoz, hogy kutyájával zökkenőmentesen tudjon együtt élni szükség van az alapvető szabályok felállítására. Fontos meghatározni a kereteket és azokat következetesen be is kell tartani. Egy kutya akkor lesz kiegyensúlyozott és boldog, ha pontosan ismeri a szabályokat és azokat képes betartani.

manx macska

Manx – a farok nélküli macska

A manx macskák csonka vagy farok nélkül születnek. A manx a házimacska egyik változata, gerince egy természetes mutáció miatt rövidült meg.

utazás cicával

Cica a fedélzeten! Hogyan utazz macskáddal

A cicák szállítására a legmegfelelőbb eszköz egy szállítóboksz. Mindegy hogy autó, busz, repülő vagy vonat útról van szó. A szállító dobozban vannak a legnagyobb biztonságban.

alphazooshop-lehet-e-a-macska-allergias-macskatusszentes

Lehet allergiás a macska?

A házikedvencet tartók körében nem titok, hogy a kisállatoknál is egyre gyakoribb a különböző allergiás megbetegedés. Cikkünkben arról írunk, hogyan lehet felismerni a macska allergiáját és mit tehetsz kedvencedért, ha kialakulna nála ez a kellemetlen betegség. 

Kutya az állatorvosnál

A megfelelő oltási program életet menthet

Egy jól megtervezett oltási program segíti kutyád védekezését a fertőzésekkel szemben. A városokban ezek a vírusok gyorsabban terjednek. Léteznek kötelező és nem kötelező oltások is. Sokan úgy gondolják, hogy a veszettség elleni oltás…

quinoa

Quinoa a kutyatápokban

A quinoa a kutyatápokban is megtalálható már, hiszen rendkívül egészséges. 13%-os biológiai értékű fehérjét tartalmaz, melyek kiegyensúlyozott esszenciális aminosavakban gazdagok.

cane corso oldalsó nézet

Az őrző-védő családi kedvenc – cane corso fajtaleírás

A cane corso egy nagy tekintélyt parancsoló, magabiztos munkakutya. Kiváló őrző-védő kutya is, ezáltal az idegenekkel szemben bizalmatlan lehet. Hajlamos különböző betegségekre például cseresznyeszem, epilepszia és akár szív-és vesebetegségekre is. Táplálását illetően magas energiatápot válasszunk, emellett ízületvédő vitaminokkal is lássuk el.

Halak az akváriumban

Az akvárium indítása kezdőknek

Egy akvárium nemcsak csodás dísze a lakásnak, hanem tartalmas, kihívásokkal teli hobbi és szenvedély. Lássuk, hogyan kezdj bele az első akváriumod telepítésébe.

rovarfehérjés kutyatáp

Miért jó a rovarfehérjés kutyatáp?

A rovarfehérjés tápok megjelenését az első időkben az allergiás és étel intoleranciás esetekkel hozták összefüggésbe a gyártók. Annak a kutyának ajánlották, aki szinte mindenre allergiás és a legtöbb állati fehérje feldolgozásával problémája volt.