Így lesz biztosan megfelelően hidratált a cicád

Sivatagi állatként a macskák folyadékbevitele kulcsfontosságú az egészségük szempontjából, és fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszanak a megfelelő hidratáltság és általános jó egészség fenntartása érdekében. A macskák természetesen nem hajlandók olyan könnyen vizet inni, mint például az emberek, így fontos, hogy megfelelő intézkedéseket tegyünk annak érdekében, hogy elegendő folyadékhoz jussanak.

Sajnos természeténél fogva kedvencünk nagyon keveset iszik és ritkán érzi magát szomjasnak, mivel amennyiben lehetséges, szívesebben jutna folyadékhoz zsákmányon keresztül. Ezért a csapvíz gyakran nem elég csábító számára. Ez azonban különösen a házimacskáknál folyadékhiányhoz vezethet.

A macskáknál a kellően magas folyadékbevitel rendkívül fontos a húgyutak egészségének támogatása szempontjából. A macskák hajlamosak a húgyúti problémákra, mint például a húgyúti fertőzések és a húgykövek kialakulása. Itt van néhány ok, amiért különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel a macskáknál:

  1. Húgykövek megelőzése: A megfelelő folyadékbevitel hozzájárul a húgysav és más ásványi anyagok hígításához, csökkentve ezzel a húgykövek kialakulásának kockázatát. A húgykövek a húgyutakban kialakuló kemény lerakódások, amelyek akadályozhatják a vizelet áramlását.
  2. Húgyúti fertőzések megelőzése: A folyadékbevitel segít a húgyutak tisztántartásában, és hozzájárulhat a kórokozók kiürítéséhez a vese és a húgyhólyag régiókból. Ezzel csökken a húgyúti fertőzések kialakulásának esélye.
  3. Veseegészség: Az elegendő folyadék segíthet a vesék működésének fenntartásában, és csökkentheti a vesekárosodás kockázatát.
  4. Vizeletürítés: A megfelelő folyadékbevitel biztosítja a rendszeres vizeletürítést, ami fontos a toxinok és felesleges anyagok eltávolításához a szervezetből.

Ha úgy érzed, hogy macskád nem fogyaszt elegendő folyadékot, és ez esetleg egészségügyi problémákat okozhat, az Új LEONARDO italok különleges húsízükkel ivásra ösztönzik a macskákat és elősegítik a vízfelvételt. Taurint is tartalmaznak, amely kulcsfontosságú szerepet játszik a macskák táplálásában.  A három különböző fajtának köszönhetően (lazac, kacsa és marha) változatosságot is biztosíthatunk kedvencünknek. Naponta 1-2 tasakot kínálj macskádnak a teljes értékű macskatáp (száraz vagy nedves táp) kiegészítéseként.  Használat előtt érdemes jól felrázni. Természetesen ezenkívül mindig elegendő friss ivóvizet kell biztosítani számára.